Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки з виховання та утримання дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

20 травня 2024 року службою у справах дітей Новобузької міської ради спільно з поліцейським офіцером громади сектору превенції Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області майором поліції Сергієм КОРОЛЕМ проведено профілактичний рейд «Діти вулиці» з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей у таких сім’ях.

У ході рейду було здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 5 родин, в яких виховуються 13 дітей, та відвідано 3 сім’ї опікунів/піклувальників, в яких виховуються 8 дітей, позбавлених батьківського піклування.

За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у будинках. Стосовно двох батьків порушено питання щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення передбаченого ст. 184 КУпАП та попереджено про наслідки у разі подальшого невиконання обов’язків щодо виховання дітей (позбавлення батьківських прав).

 

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.


Фото без опису