Прем’єр-міністр Олексій Гончарук провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій, під час якої обговорили політику в напрямку розбудови соціальної інфраструктури України.

Олексій Гончарук наголосив, що вчора в інтерв’ю Президент анонсував, що наступного року в Україні почнуть будувати та ремонтувати сотні соціальних об’єктів по всій країні.

«Пріоритет зараз - оперативно визначити пооб’єктний план, з якими конкретно школами та садочками ми будемо працювати. Плюс 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів вже в наступному році - це наша задача. До роботи приступаємо з нового року, а там де технологічно потрібно дочекатися завершення зимового періоду - не пізніше 1 березня», - наголосив Прем’єр-міністр.

Він назвав це «розкішшю» затверджувати пооб’єктні плани у червні-липні, потім проводити тривалі тендери і лише восени починати реальні будівельні роботи. «Це саботаж роботи, результат якого - безрезультатність», - додав Олексій Гончарук.

Голови облдержадміністрацій мають тиждень, щоб визначити список всіх шкіл, стадіонів та садочків, по якому не закінчена реконструкція, або будівництво та їх візуалізацію - не менше двох-трьох видів фасадів і внутрішніх приміщень.

Фото без опису

Крім того, Прем’єр-міністр дав завдання до 10 грудня розробити перспективні плани формування ОТГ, щоб мати розуміння, в якій новій спроможній громаді будуть будуватися школи, садочки та соціальна інфраструктура.

«Абсолютно кожна громада має бути спроможною - у нас немає мети створювати ще купу неспроможних громад. Ми починаємо інфраструктурний бум!», - наголосив Олексій Гончарук.

Голови ОДА, або їх профільні заступники мають взяти цю програму під свій особистий контроль та раз на тиждень від моменту початку реалізації проектів надавати Уряду звіти про хід робіт з обов'язковою фотофіксацією.