13 лютого  в міській раді відбулось засідання  постійних депутатських комісій  міської ради з питань соціального захисту громадян, освіти, охорони здоров'я, культури, спорту ,захисту прав громадян та з питань планування та фінансів. Голови  постійних депутатських комісій Борис Тітенко та Світлана Шашкеєва ознайомили   депутатів з порядком денним. Участь у роботі комісій взяв міський голова Максим Лагодієнко.

  Члени депутатських комісій розглянули Положення про новостворені відділи та сектора міської ради та  затвердили  ці Положення: про створення відділу освіти виконавчого апарату Новобузької міської ради, про створення сектору культури  та туризму виконавчого  апарату Новобузької міської ради, про сектор молоді та спорту виконавчого апарату Новобузької міської ради, про сектор з питань засобів масової інформації, зв’язків з громадськістю та роботи з правоохоронними органами Новобузької міської ради. Затвердили  Положення про адміністративну комісію при виконавчому комітеті Новобузької міської ради та її складу , Положення про партиципаторне бюджетування (Бюджет участі) у Новобузькій міській раді, Положення про відділ бухгалтерського обліку та звітності ,Положення про фінансовий відділ виконавчого апарату Новобузької міської ради, Положення про відділ з питань інвестиційних проектів та соціально – економічного розвитку виконавчого апарату Новобузької міської ради та Положення про відділ організаційно – кадрової роботи та контролю виконавчого апарату Новобузької міської ради. В ході обговорення , депутати  внесли свої пропозиції та затвердили Положення про  створені відділи та сектори.

 Також  депутати  прийняли Звернення депутатів Новобузької міської ради до Прем’єр – міністра України, Народного депутата України та  Голови комісії НКРЕКП щодо вирішення питання скасування додаткової оплати за транспортування природного газу.

 

Шановний Олексію Валерійовичу!

                                                       Шановний Ігорю Петровичу!

                                                      Шановний Валерію Володимировичу! 

У зв’язку з ситуацією, яка склалася в країні стосовно  встановлення додаткової оплати за транспортування газу, звертається до Вас депутатський корпус Новобузької міської ради та вся громада м. Новий Буг. На нашу думку, всі газові мережі середнього та низького тиску – це власність держави та народу України, тобто споживачів газу – абонентів! Це ми – народ України, складалися коштами поквартально, вулицями, селами, містечками та проводили газ і встановлювали ГРП. 

І насправді,  нам мають сплатити за оренду газової мережі! Тому, що всі газові мережі проходять по землях власників паїв чи комунальних землях. Лічильники – це також власність абонентів і всі громадяни вже сплатили їх вартість при підключенні. Законні підстави сплати за транспортування газу відсутні. У тариф вартості газу його доставку вже включено – 70 доларів за 1000 кубів. Вважаємо, що уряду слід терміново врегулювити дане питання, чим зняти напругу в суспільстві, відчуття морального та духовного відчаю найбідніших верств населення. Ми стали заручниками заполітизованих маніпуляцій окремих олігархічних груп. Переконливо просимо, щоб Ви нас почули.

Звертаємо Вашу увагу на те, що рівень доходу наших громадян не європейський, а для пенсіонерів – це взагалі геноцид, вони кинуті напризволяще, люди не живуть, а виживають.

Ще більше обурює той факт, що платіжки на оплату прийшли навіть  тим, у кого відключене постачання газу.

В разі неприйняття заходів щодо відміни цієї несправедливості, будемо вимушені звернутися до Президента України.

                                                          З повагою депутати Новобузької міської ради.