13 лютого під час засідання постійної депутатської комісії з питань планування ,бюджету та фінансів  , під головуванням  Світлани Шашкеєвої , депутатами було розглянуто  цілу низку  звернень  керівників бюджетних установ та організацій  , обговорено   фінансування   по вільним залишкам та  розглянуто  36 заяв  жителів громади. Участь у роботі  депутатської комісії з питань планування ,бюджету та фінансів взяв міський голова  Максим Лагодієнко.

 Світлана Шашкеєва ознайомила членів комісії з  питаннями,які виносяться  на засідання. Крім  затвердження Положень про новостворені відділи та сектори , депутатми було   заслухано клопотання  директора НКУ « Новобузька центральна лікарня» Вікторії Баралюк  стосовно виділення коштів міської ради на придбання медобладнання, заслухано клопотання районного військового комісара Ігора Писаренка стосовно  надання коштів на ремонт приміщення та інші звернення.

 Світлана Віталіївна зауважила,що необхідно визначити скільки у міській раді вільних залишків,щоб у подальшому ми могли знати,яку суму  можемо виділити.

Міський голова Максим Лагодієнко  озвучив першочергові завдання для міської громади: це  функціонування системи «Біотал»,завершення робіт по генеральному плану,   придбання спецтехніки для КП « Добробут», реконструкція стадіону «Колос», виконання наказів виборців,тощо.

В обговоренні прийняли участь депутати Шашкеєва С., Крикун В., Лебедик С., Уманський О,Кияновський О, Чичкан Т.

В ході досить емоційного обговорення,депутати визначились та  розподілили вільні залишки таким чином:  500 тис. грн. – на придбання медобладнання для районної лікарні;

30 тис. грн. – на виготовлення документації по системі «Біотал»;

1млн.500 тис. грн.-  на придбання сміттєвоза для  КП « Доброрбут».

Крім цього,  депутат  Віталій Крикун   підняв питання  щодо  визнання нашої лікарні опорним закладом і запропонував об’єднатись з громадою Казанківщини ( які  проходять лікування на базі нашої лікарні) для написання звернення до ВРУ. Міський голова  підтримав дану пропозицію та повідомив,що  є ще одна проблема – це втрата  статусу міста . Тому,  Максим Олександрович  звернувся  за підтримкою до Асоціації міст України. І запропонував  депутатам підготувати теж звернення до ВРУ та народних депутатів  щоб допомогли вирішити питання та залишити  за містом Новий Буг статус міста.

Наприкінці засідання депутати розглянули 36 заяв від жителів громади щодо надання допомоги на лікування. Всі заяви були детально  розглянуті  та,при наявності усіх необхідних документів  , отримали  позитивний рішення.