Сьогодні, 23 квітня. під головуванням  міського голови Максима Лагодієнка відбулось позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

На порядок денний  винесено   розгляд питання « Про посилення заходів щодо запобігання поширенню на території Новобузької об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 р. № 255 у зв’язку з виявленням в Миколаївській області хворих на корона вірус та відповідно до Постанови головного санітарного лікаря  України щодо відвідування кладовищ у поминальні дні»

Фото без опису

Обговоривши  дане питання та врахувавши всі  пропозиції та зауваження ,члени комісії  вирішили  : рекомендувати міському голові та керівникам  установ,закладів усіх форм власності  провести  роз’яснювальну роботу серед  населення, трудових колективів  утриматись від  відвідування кладовищ у поминальні дні. Рекомендувати міському голові провести  зустріч з  керівниками релігійних конфесій міста щодо  утримання від проведення   літій на кладовищах у поминальні дні. Також ,члени комісії рекомендували директору НКП «Новобузька  центральна районна лікарня» (ЛущенкуВ.В.)  здійснювати контроль за комерційними службами з надання ритуальних послуг  щодо проведення процедури поховань померлих від  корона вірусної хвороби відповідно до Постанови  №4.

Фото без опису

Всі інші обмеження ,які були  прийняті  раніше ,рішеннями комісії з питань ТЕБ та НС залишити без змін.