На виконання рекомендацій  міської комісії з питань ТЕБ та НС міський голова Максим Лагодієнко провів зустріч з керівниками релігійних конфесій міста. Участь у зустрічі взяв заступник голови райдержадміністрації Михайло Петраківський.

Фото без опису

Під час зустрічі було обговорено запровадження превентивних заходів щодо небезпеки поширення гострої респіраторної інфекції, спричиненої корона вірусом, в першу чергу під час здійснення богослужінь в культових спорудах  та під час поминальних днів і обговорено Постанову  № 11 від  21 квітня 2020 року головного санітарного лікаря України щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні. Адже  Постановою рекомендовано місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, для протидії поширенню COVID-19 у місцях перебування масового скупчення людей закрити для відвідування кладовища. Виняток становлять випадки поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше ніж 10 осіб і забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

В ході обговорення, учасники зустрічі  прийняли спільно напрацьовані рекомендації щодо відвідування кладовищ під час поминальних днів: за можливості обмежити  відвідування кладовищ у поминальні дні, та залишатись дома на карантині, а якщо вирішили відвідати кладовище,то не більше 2 осіб від  родини і витримуючи всі  санітарні норми в період карантину  по індивідуальному захисту особи( маска, рукавички). Заборону накладено на вживання  спиртних напоїв та продуктів харчування на кладовищі біля могил.

Будьте відповідальними !  Бережіть себе та  залишайтесь дома!