Сьогодні, 12 травня  під головуванням міського голови Максима Лагодієнка відбулось засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій . Члени комісії обговорили Постанову  Уряду № 343 від 04.05.2020 року щодо послаблення карантинних заходів. Міський голова відмітив, що офіційно  карантинні обмеження продовжено до 22 травня включно. «Але ми повинні обговорити та прийняти  комісійно  ті послаблення,які  оговорено в Постанові Уряду, щоб жителі  громади та підприємці були поінформовані про  роботу  в умовах послаблення карантину».

Фото без опису

Отже, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, починаючи з 11 травня почнуть діяти деякі послаблення, зокрема будуть відкриті або можна:

  • парки, сквери, зони відпочинку;
  • салони краси, перукарні;
  • оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, крім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ;
  • закладу громадського харчування на винос;
  • літні майданчики кафе і ресторанів під відкритим небом в установах, зареєстрованих як оператори потужності;
  • музеї, бібліотеки;
  • тренування в командних та індивідуальних видах спорту для професійних спортсменів;
  • сервіс побутової техніки;
  • стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси і т. д.
  • Фото без опису

Члени  міської комісії з питань ТЕБ та НС обговоривши  всі пункти щодо  деяких послаблень, внесли свої пропозиції, а саме :

-  дозволити суб’єктам підприємницької діяльності та фізичним особам, які мають відповідні дозвільні документи, на торгівлю з вантажних автомашин та легкових автомашин з причепом продаж добового молодняка свійської птиці та кормами для свійської птиці,  насіннєвим матеріалом, розсадою біля Ранкового ринку в межах від вул. Грушевського, № 1 (бар “Голівуд”) до вул. Грушевського, № 11/2 (магазин «Господарські товари») з понеділка по п’ятницю з 07.00 до 13.00 години з дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. Підготовкою площадки, встановленням урн  займається КП «Добробут»;

-  встановити вимогу, якщо кимось із підприємців будуть  порушені санітарні норми відповідальність несуть  усі суб’єкти підприємницької діяльності( ринок буде закрито );

- торгівлю на  ринках  міста здійснюють лише  суб’єкти підприємницької діяльності, які зареєстровані  в  Новобузькому районному управлінні   Держпродспоживслужби. З метою запобігання захворювання на коронавірусну інфекцію, підприємці з інших районів не допускаються  до торгівлі на наших ринках;

- посилити контроль щодо заборони стихійною торгівлею;

- дозволити відвідувати стоматологічні кабінети ( планове відвідування)  лише за умови отримання довідки від сімейного лікаря.

Очільник міста відмітив : « Продовжуємо  оптимізувати роботу в місті в умовах карантину. Спільно з поліцією  та Держпродспоживслужбою обговорюємо  варіанти посилення контролю за дотриманням карантину в місті і необхідних для цього дій з боку місцевої влади. Ще раз нагадаю, що всі незручності - це вимушені кроки, які націлені на запобігання розповсюдження коронавірусу в Новому Бузі. Дотримуйтесь інструкцій і слідкуйте за перебігом подій».

Засідання комісії пройшло у конструктивному руслі.