Такою ініціативою стало надання допомоги активним жителям міста в питанні утворення та облаштування  дитячих майданчиків  в різних частинах міста  .

Міський голова Максим Лагодієнко  надав  інтерв’ю журналісту газети «Вперед» з приводу  утворення та облаштування дитячих ігрових майданчиків в різних мікрорайонах міста.

 Необхідність встановлення та функціонування  в нашому місті додаткових ігрових майданчиків, а не тільки в центральній його частині – дитячому містечку «Казка» - -  існує давно, проте необхідних ресурсів для цього  не вистачає.

Фото без опису

 На сьогодні, і в міського голови і у депутатів міської ради є спільне розуміння, що для зрушення цієї проблеми необхідно задіювати всі наявні  в місті можливості. На облаштування дитячих майданчиків з бюджету міської ради  буде виділятись  по 40 тис. грн.. Куди будуть задіяні ці кошти, буде вирішувати сама громада: чи на  придбання ігрового комплексу,чи на  пісочницю,гойдалку, чи огорожу,чи спортивний тренажер., тощо.

Отож, коли жителі  громади звернулись до депутатів  міської ради по своїх округах  Світлани Шашкеєвої ( «ленінська територія»)та Олександра Герасімова ( «родінська» територія)з ініціативою по облаштуванню майданчиків  на своїх територіях, то місцеві обранці активно включились  в роботу. Перш за все провели перемовини з міським головою та приватними підприємцями щодо надання допомоги технікою  та матеріалами.

Підтримуючи ініціативу  жителів  та депутатів,міський голова  відмітив, що надання такої допомоги обов`язково буде сприяти не тільки зростанню кількості дитячих ігрових площадок в місті, а й  формуванню ініціативності у  городян, що є необхідною умовою тісної співпраці міської влади та жителів міста.

У різних мікрорайонах Нового Бугу один за одним з’являються нові місця для дитячого дозвілля та занять спортом. Яскраві майданчики з барвистими гірками, гойдалками, балансирами, пісочницями, спортивними тренажерами ваблять малечу з раннього ранку.

Найважливіше в даній ініціативі те, що майданчики облаштовані самими жителями округу, активно долучається  молодь і навіть діти.

Люди зрозуміли, що можуть вирішувати свої проблеми самостійно, заручившись підтримкою місцевої влади.

Таким чином,  є  свої  результати таких  ініціатив:

  • Облаштовано дитячі майданчики;
  • Діти та молодь мають де проводити вільний час;
  • Облаштовано місця для проведення майстер-класів для дітей;
  • Згуртованість жителів округу;
  • Відчуття відповідальності у дітей за збереження майданчика та його естетичного вигляду.