Традиційно кожен новий навчальний рік починається серпневими конференціями педагогічних працівників, які підводять підсумки роботи попереднього навчального року, визначають стратегічні пріоритети розвитку освіти, шляхи їх реалізації, скеровують педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості.

27 серпня 2020 року в сесійній залі міської ради відбулася серпнева конференція педагогічних працівників, темою якої стала «Освіта в умовах  пандемії». Участь у конференції взяли близько 50 осіб, серед яких директори та  педагогічні працівники закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти,

Фото без опису

Учасників серпневої конференції привітали міський голова Максим Лагодієнко та начальник відділу освіти,молоді і спорту Новобузької міської ради Валентина Остапенко. Максим Олександрович звернув увагу на складні умови роботи в умовах пандемії, коротко  ознайомив  із ситуацією в державі, області та місті щодо захворюваності на корона вірус. Повідомив,що на сесії міської ради  будуть  затверджені акти прийому – передачі майнових комплексів закладів освіти і школи міста  перейдуть у комунальну власність міської ради. Повідомив, що для організації належного навчального процесу відповідно до Постанови Головного  державного санітарного лікаря України  від 22.08.2020. ,за попередніми підрахунками , на кожен ДНЗ  на придбання дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту тощо необхідно  по 40 тис. грн.., а на  ЗОШ міста – 100тис. Це близько 1 млн. грн. Звичайно , такий тягар  бюджет міської ради не зможе осилити. Але  це не означає,  що ми не зможемо працювати. Необхідно проводити  роз’яснювальну роботу з батьками  та громадськістю. Школи та ДНЗ готові до прийняття дітей,учнів  та до навчального процесу. Наприкінці свого виступу  очільник громади привітав з початком нового навчального року та  вручив грамоти директорам ЗОШ та завідувачам ДНЗ за  сумлінне виконання  професійних обов’язків, підготовку до ЗНО,належну методичну роботу, високий професіоналізм, творчість.

Начальник  відділу освіти,молоді та спорту Валентина Остапенко  проінформувала присутніх про підсумки роботи  минулого навчального року та перспективи на новий навчальний рік в умовах пандемії.

Також на цьогорічній конференції акцент було зроблено на впровадженні освітньої реформи НУШ, її реалії та виклики, наступності в роботі дошкільної та початкової ланок, впровадженню інноваційних технологій, сучасному розвивальному середовищу. Нова українська школа  це ключова реформа.

 Головна мета–продовжувати створювати таку школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Вдалого та успішного  НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ!