Під головуванням міського голови Максима Лагодієнка  07 вересня  п.р. відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. До уваги членів комісії запропоновано   розгляд питань :

1.Про продовження карантину з метою запобігання поширенню на території Новобузької міської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 до 31 жовтня 2020 року включно.

Фото без опису

       

Обговоривши       інформацію з цього питання, комісія вирішила :   

 

1.1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020 року № 760 продовжити з метою запобігання поширенню на території Новобузької міської ОТГ гострої хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 до 31 жовтня 2020 року включно.  

 

2. Про відновлення функціонування в умовах адаптивного карантину дошкільних навчальних закладів.

2.2. Рекомендувати начальнику відділу освіти (Остапенко В.Я.), керівникам закладів дошкільної освіти:

2.3 Розпочати з 09 вересня 2020 року поступове відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти.

    2.4 Під час відкриття та самої роботи дошкільних навчальних закладів (окрім Першотравневого ДНЗ «Калинка» та Терехівського ДНЗ «Колосок»), в умовах адаптивного карантину, забезпечити дотримання усіх протиепідемічних заходів, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 25.05.2020 року № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби СОVID -19»;

 3.  Про масову загибель риби на водному об’єкті м. Новий Буг.

 

3.1. Рекомендувати Новобузькому ВП ГУНП провести позачергову перевірку ринків з метою виявлення та недопущення до реалізації риби, яка не пройшла лабораторного аналізу.

3.2. Доручити КП «Новобузької міської ради «Добробут» спільно Новобузьким міжрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області провести роботу по утилізації риби, що загинула та провести дезінфекцію водойми.

3.3. Доручити  КП «Новобузької міської ради «Добробут» встановити таблички з написом «Заборона самовільного зариблення водних об’єктів розташованих на території міської ради».

3.4. Рекомендувати дирекції «Ранкового ринку» заборонити тимчасово продаж риби на ринку до ліквідації надзвичайної ситуації.

3.5. Рекомендувати Новобузькому міжрайонному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надати допомогу міській раді в проведенні дезінфекції водних об’єктів.

Засідання відбулось у конструктивному руслі.