Відповідно до рекомендацій МОЗ і ВООЗ, під час освітнього процесу в закладах  освіти необхідно дотримуватись принципів соціального дистанціювання і правил гігієни, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати масових скупчень.

 Фото без опису

Новобузький міський голова  дав доручення начальнику відділу освіти,молоді і спорту міської ради Валентині Остапенко  профінансувати та закупити дезінфікуючі , миючі засоби та засоби індивідуального захисту відповідно до рекомендацій Постанови головного державного санітарного лікаря України.

Нагадаємо, 30 липня на сайті МОЗ опублікували постанову №42 Головного державного санітарного лікаря України, яка затверджувала тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину.

Фото без опису

Вони стосуються закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Ситуація з навчальним процесом у  міській громаді в умовах пандемії – контрольована.

Фото без опису

Міська рада підготувала школи до роботи в нових умовах. Відділом освіти,молоді і спорту міської ради розроблено  регламент роботи під час пандемії. Забезпечено заклади освіти і ДНЗ дезінфікуючими засобами, засобами індивідуального захисту. Але, оскільки вірус у місті поширюється,  то до роботи шкіл і садочків буде особлива увага.

  Керівники   закладів освіти  отримують   у  відділі освіти,молоді і спорту  міськради  відповідну кількість  для свого закладу  усіх засобів індивідуального захисту та  антисептиків.