«Є таке визначення – вакцинокеровані інфекції. Це ті інфекції, ризику захворіти на які можна достовірно уникнути, вакцинувавшись відповідною вакциною», - поінформувала під час онлайн-брифінгу начальник КНП «Миколаївський обласний центр громадського здоров’я» Миколаївської обласної ради Оксана Баланська.
Фото без опису

Вона зазначила, що вакцини від COVID-19 наразі не існує, але вірус вражає легені та існує ризик розвитку пневмонії, а вакцина від пневмококової інфекції — це «Превенар 13». Ця вакцина забезпечує профілактику хвороб, які викликаються 13 основними підвидами пневмокока (стрептокока пневмонії), завдяки чому можна унебезпечити себе або своїх близьких від ускладнень.

Оксана Баланська розповіла, що також є вакцина від грипу, вона забезпечує запобіганню захворювання на грип та відповідно, послабленню організму з наступним інфікуванням коронавірусною хворобою. Також така вакцина допоможе запобігти приєднанню COVID-19 до грипу, який вже вразив організм.
 

«Фактично ми говоримо про засоби «підстрахувати» організм», - прокоментувала вона.

 
Оксана Баланська акцентувала увагу, що вакцинація повинна проводитись обов’язково після огляду лікаря і під його контролем.