Протягом цього тижня робочою групою з контролю за вжиттям заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Новобузької громади було здійснено ряд рейдових перевірок суб’єктів господарювання. Відтак, було здійснено обстеження 11-ти закладів торгівлі продуктовими, промисловими групами товарів, лікарських засобів, зоотоварів та надання послуг:

- 7 магазинів продовольчих товарів (виявлено 2 порушення);

- 3 магазина промислових та господарчих товарів (виявлено 1 порушення);

- 1 магазин одягу та взуття ;

Окрім того, представниками Держпродспоживслужби окремо було проведено санітарно-епідеміологічні обстеження суб’єктів господарювання щодо виконання постанов Головного санітарного лікаря України, а саме:

- магазинів продовольчих товарів – 10 (виявлених порушень – 3);

- магазинів промислових товарів – 1;

- продовольчих ринків – 1

Представниками робочої групи перевірялося дотримання правил використання засобів індивідуального захисту, наявність антисептиків, розмітки на підлозі для дотримання відвідувачами дистанції. В ході проведених рейдів проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби. Працівникам магазинів також нагадали про недопущення обслуговування клієнтів, які не дотримуються маскового режиму та адміністративну відповідальність за порушення протиепідемічних норм згідно чинного законодавства.

Закликаємо мешканців Новобузької громади бути свідомими і розуміти, що від правильного дотримання умов карантину залежить ваше здоров’я, здоров’я ваших рідних і близьких! Не забувайте одягати маски в громадських місцях і транспорті, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції.