Заступник начальника управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА Дмитро Мац під час онлайн-брифінгу розповів, що відповідно до Національної стратегії управління відходами до 2030 року та Національного плану управління відходами до 2030 року на сьогодні триває розробка Регіонального плану управління відходами до 2030 року.

За його словами даний план управління відходами повинен забезпечити можливість кожному мешканцю Миколаївської області отримати послугу збирання, транспортування та управління відходами за сучасними технологіями.

«Було проведено тендер, визначено переможця і на сьогоднішній день іде розробка цього плану», - сказав Дмитро Мац.

Він пояснив, що згідно новому адміністративному устрою утворилися чотири райони, яким було запропоновано чотири кластери управління відходами області. В кожному з цих районів буде побудовано сучасний регіональний полігон, якій відповідає усім нормам захисту навколишнього середовища.

Існуючі на сьогоднішній день полігони мають бути закриті та рекультивовані. Крім того, щоб кожен мешканець мав доступ до транспортування та збирання відходів будуть побудовані сортувальні станції.

Роботу планується завершити до першого півріччя 2021 року.