15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 32-а річниця виведення радянських військ з Афганістану.

Сьогодні, біля  пам’ятника воїнам – афганцям за участі керівників Новобузької міської ради, ветеранів війни в Афганістані, трудових колективів установ ,закладів, громадськості відбувся урочистий захід.

Секретар Новобузької міської ради Валентина Остапенко  звернулась до ветеранів афганської війни  зі словами  «В цій кривавій війні самовідданість, мужність і героїзм виявили наші офіцери та солдати. Багато з них не повернулося до родин, до коханих. Ми пам’ятаємо про них!

Фото без опису

Ми засвідчуємо свою глибоку шану та повагу вашій мужності та самовідданій праці. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні.

В глибокій шанобі схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув.

З вдячністю звертаюсь до тих,  хто живе поряд з нами.

Фото без опису

Від усього серця бажаємо  вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра».

Про виконання  інтернаціонального  обов’язку у своїх виступах говорили і  керівник  територіального центру оборони    та соціальної підтримки( райвійськкомат)  Ігор Писаренко та  голова спілки  ветеранів війни в Афганістані Віктор Зубенко.

Присутні  Хвилиною мовчання  вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до пам’ятника воїнам – афганцям.