Згідно з пп.165.1.24 п.165.1 ст 165 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року « 2755-УІ із змінами та доповненнями до загального місячного (річного) оподаткування доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах , встановлених Земельним кодексом України, для ведення зокрема, особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі  (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2  гектари. При цьому розмір земельних ділянок, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), які здаються в оренду, не враховуються.

Фото без опису

    Разом з тим, якщо розмір земельних ділянок наданих для ведення особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах

    Враховуючи вищевикладене, з метою організації  на території Новобузької міської ради кампанії декларування громадянами доходів отриманих у 2021 році, отриманих від самостійного обробітку земельних часток (паїв), у томі числі продаж сільськогосподарської продукції  просимо громадян, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї) сукупний розмір яких перевищує 2 га, надати до міської ради інформацію про посів сільськогосподарських культур під урожай 2021 року.

Інформацію надавати до відділу з питань земельних відносин та агропромислового  розвитку Новобузької міської ради: за адресою: м. Новий Буг, площа Свободи, 42. каб № 8.