Питання  передачі газопроводів,які побудовані за кошти населення є дуже актуальним, тому ,міський голова Максим Лагодієнко запросив на засідання сесії представників газопостачальної компанії для  отримання відповідних роз’яснень.

У  зустрічі  з депутатами Новобузької міської ради  взяли участь  головний інженер АТ « Миколаївгаз» Олексій Рубський та керівник Баштанського відділення Андрій Кузін

Олексій Іванович детально роз’яснював позицію «Миколаївгазу» щодо різних питань, пов’язаних із газопостачанням, обслуговуванням газопроводів. Відповів на ряд запитань міського голови та депутатів. 

Фото без опису

Олексій Рубський пояснив, що незалежно від того, хто будував газопроводи – громада, держава чи газова компанія – у подальшому їх обов’язково треба кваліфіковано обслуговувати.

Якісне технічне обслуговування газопроводів – запорука безпеки. І робити це можуть лише фахівці, які мають необхідні дозволи, знання та досвід у такій роботі. «Миколаївгаз» – це компанія, яка найкраще спеціалізується на такій роботі, тому громаді необхідно довірити ці роботи саме газорозподільній компанії. Адже якщо газопроводи залишаться «без нагляду», згодом це може призвести до негативних наслідків, аварій і навіть зупинки газопостачання. У «Миколаївгазі» сподіваються, що місцева влада й громада розуміють усю серйозність ситуації і відповідальність, яку вони несуть за утримання цих газопроводів в справному стані, і прийме правильне рішення для забезпечення власної безпеки та безпеки мешканців Нового Бугу.

М. Лагодієнко, підбиваючи підсумки зустрічі, узагальнив питання, які турбують з цього приводу насамперед населення, попросивши надати роз’яснення щодо того, скільки газопроводів та на яких вулицях свого часу передавалися кооперативами у власність газопостачальної організації, стільки впродовж усього часу витрачалося коштів на їх ремонт та обслуговування. Крім того, міський голова просив керівництво АТ «Миколаївгаз» звертатися до вищестоящих органів щодо порушення питання певної компенсації для населення витрат, які громадяни свого часу понесли, вклавши власні кошти на проведення газопроводів.