Минуло стільки років, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю мир довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

8 травня, у Новому Бузі відбулась святкова хода   та урочистий мітинг до Дня  пам’яті та примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні біля  меморіального комплексу « Братське кладовище».  Представники трудових колективів громади, ветерани, голови  громадських організацій ветеранів війни і праці,   афганців, депутати,громадськість  зібралися, аби вшанувати пам’ять ветеранів війни. Роки беруть своє, тому все менше фронтовиків приходять на урочистості, але ніхто з них не залишився забутим.

Зі словами вдячності ветеранам, дітям війни, сучасним захисникам Вітчизни і привітаннями з нагоди Дня Перемоги до присутніх звернувся міський  голова Максим Лагодієнко.

У своїй промові міський голова звернув увагу присутніх, що у ці пам'ятні травневі дні ми разом з Європою та світом вшановуємо мужність, героїзм та відданість тих, хто 76 років тому здобув перемогу у Другій світовій війні, відвоювавши мир і свободу для прийдешніх поколінь.

Протоієрей Ігор   провів панахиду по загиблим захисникам  Батьківщини.

Пам’ять про полеглих героїв Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до  визволителів Новобужжя та  учасника АТО/ООС Володимира Мельникова.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису             Фото без опису