18 червня робоча група за участю першого заступника голови ОДА Георгія Решетілова, заступника голови Миколи Марінова та виконуючого обов’язки начальника управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА Дмитро Маца вирушила до регіонально-ландшафтного парку “Приінгульський”.

Мета робочої поїздки — ознайомлення з організацією роботи парку, визначення нагальних проблем.

Того дня в рамках робочої зустрічі було обговорено ситуацію щодо комплексного відновлення історичної будівлі, що знаходиться на балансі парку, розвиток прилеглої території.

Також окремо обговорили раціональність ремонту дороги на Розанівку, яка є важливою дорожньою сполукою до парку. У подальших планах — будівництво пішохідного мосту, розвиток місцевої рекреації тощо.

Дана мальовнича місцевість користується інтересом у любителів мандрів. Саме тому планується залучити представників бізнесу до співпраці з владою для розвитку туристичної інфраструктури у Новобужчині.

Георгій Решетілов зазначив, що дуже важливо було почути проблематику та зрозуміти, яку допомогу може надати обласна влада для подальшого розвитку “Приінгульського”.

“Сьогодні ми мали чудову нагоду не тільки проаналізувати роботу, яка тут проводиться, а й подивитися на неймовірні пейзажі Миколаївщини, про які знає далеко не кожен житель області”, — додав перший заступник голови ОДА.

“Ми виконали головну мету нашої зустрічі — побачили, відчули та детально обговорили всі нагальні питання. Наступним етапом роботи стануть відповідні протокольні доручення та визначення терміну й виконавців. Після цього нам усім буде зрозуміло, у якому напрямку рухатися далі”, — резюмував Георгій Решетілов.

Довідково: масштабна територія парку охоплює дві територіальних громади — Новобузьку та Софієвську. Його загальна площа складає 3152,7 га. Регіональний ландшафтний парк «Приінгульський» є складовою частиною природно-заповідного фонду України. Метою його роботи є збереження та відновлення цінних природних комплексів, видів рослинного і тваринного світу, створення умов для туризму, відпочинку в природних умовах,проведення наукових досліджень, екологічна освітньо-виховна робота.

До складу парку без зміни категорії входять: гідрологічний заказник "Софіївське водосховище” та ботанічний заказник “Пелагеївський”.