З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Другої Світової  війни  з нагоди відзначення  Дня партизанської слави   у селі Анастасіївка Новомихайлівського старостинського округу  біля пам’ятного знаку героямм - партизанам  відбулись урочисті заходи  та  покладання квітів. Участь  в урочистих заходах взяли заступник міського голови Людмила Сотник, староста  Новомихайлівського старостинського округу Тетяна Новікова,  голова міської організації ветеранів війни та праці Світлана Федунець , нащадки  командира партизанського загону ,який діяв в Чабанському лісі - Г.Мороз, О.Мороз, В. Осіпова, ветерани,учні шкіл, громадськість села.

Виступаючі у своїх промовах відзначили, що свято ? День партизанської слави ? яскраво відбиває і навіки утверджує непохитну волю, відважність кожного, хто в тилу ворога самовіддано захищав Батьківщину від нацистських загарбників.

Сьогодні ми вшановуємо подвиг партизанів та підпільників у період Другої світової війни, на роки якої випали найважчі та найжорстокіші випробування на долю нашого народу. Мільйони українців пройшли крізь це пекло і не скорилися.  Серед них були і наші земляки, славетні сини та доньки  Новобужжя, які діяли в Чабанському лісі. Це справжні герої, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму.

Нащадок партизана  Г.Мороза  - Валентина Осіпова  ознайомила присутніх з  бойовою діяльністю  партизанського загону, відзначила, що їх мужність та відвага є взірцем для молодого покоління при  відстоюванні незалежної держави.

Символом  пам’яті   стали молоді берізки, які  учасники заходу посадили  біля пам’ятного знаку. Але не тільки берізки прикрасили  територію біля пам’ятного знаку, а й вдало   проведений благоустрій. Більше  двадцяти років пам’ятний знак  був встановлений, але  прилегла територія не була  упорядкована. За ініціативи міського голови Максима Лагодієнка працівниками КП « Добробут» був проведений благоустрій біля пам’ятного знаку героям – партизанам . І тепер,за любої погоди, можна зручно та комфортно проводити церемонії вшанування  пам’яті та покладання квітів до знаку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису