В Україні запускають спеціальну систему оперативних оповіщень про зниклих у певній місцевості дітей AMBER Alert в соціальній мережі Facebook. Проект реалізовано у партнерстві з Ювенальною поліцією, Кіберполіцією та Міністерством цифрової трансформації.

У разі зникнення дитини Facebook поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де її бачили востаннє. Ці сповіщення міститимуть детальну інформацію та фотографію дитини. Користувачі соцмережі зможуть отримати всі деталі про зниклого/зниклу, а також поділитися ними з друзями на платформі.

«Запускаємо в українському Facebook надзвичайно важливий цифровий інструмент — AMBER Alert. Це спеціальна система оперативних оповіщень про зниклих у певній місцевості дітей. За допомогою AMBER Alert користувачі Facebook у своїй стрічці новин зможуть побачити фотографію дитини та куди звернутися, якщо її бачили. Як показує світовий досвід, вчасне повідомлення про зникнення допомагає місцевій громаді активно долучитися до пошуку. Працюємо над впровадженням такого інструмента разом з Facebook, Ювенальною поліцією та Кіберполіцією України», - зауважив Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан додала: «Міністерство цифрової трансформації спільно з компанією Facebook робить доступним AMBER Alert — цифровий інструмент, який допомагає сповіщати людей про зникнення дітей і збільшує вірогідність того, що вони будуть знайдені вчасно. AMBER Alert в Україні запускається в партнерстві з компанією Facebook, Ювенальною поліцією та Кіберполіцією України. Це надзвичайно важлива ініціатива. Ми в Мінцифри раді, що цифровий сервіс, який успішно використовується в світі і ефективно допомагає сім’ям у кризових моментах пошуку, відтепер допомагатиме вчасному возз’єднанню родин в Україні».

Фото без опису