Для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб для покриття витрат на проживання , в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, власнику житла потрібно розмістити оголошення про наявне безкоштовне житло на вебсайті «Прихисток» https://prykhystok.gov.ua/, а також подати заяву з інформацією про розміщених осіб до Новобузької міської ради (кабінет № 3, І поверх).?

Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022р. № 333.

Компенсацію зможуть отримати всі громадяни України, які прихистили у своєму помешканні переселенців з областей, де ведуться бойові дії.
        Компенсація за комунальні послуги буде надаватись громадянам, які є власниками житла і безплатно розміщували у себе переселенців, які рятували своє життя від війни.
        Розмір компенсації становитиме 14,77 за одну людину на добу. Тобто, в місяць максимальна сума може становити до 457 грн за кожного прийнятого переселенця. Точна сума залежатиме від кількості прийнятих переселенців та кількості днів, які вони провели у господаря вдома.

Звертайтеся до відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності Новобузької міської ради  І поверх, кабінет № 3 для подання заяви та  отримання більш детальної інформації.

Телефон для довідок  9-18-01.