З метою поліпшення соціального захисту дітей та перевірки житлово-побутових умов проживання та утримання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах виконуючим обов’язки начальника служби у справах дітей Новобузької міської ради Вікторією Захарчук разом з провідним спеціалістом служби у справах дітей Тарасюк Наталією та інспектором ювенальної превенції Баштанського районного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Інною Фендич проведено обстеження умов проживання дітей у  сім’ях, що проживають на території Новобузької міської ради.

          Батькам  було надано рекомендації щодо належного догляду за дітьми, створення відповідних умов для їх проживання та виховання, раціонального використання коштів отриманих на дітей, проведено бесіди про негативні наслідки зловживання алкогольними напоями, попереджено про адміністративну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. За результатами проведення рейду  було складено 2 протоколи за невиконання батьками батьківських обов’язків (стаття 184 КУпАП).

          Наголошуємо, що безпека дітей та створення належних умов для їх проживання є прямим та безпосереднім обов’язком батьків. Батьки, які не реагують та ігнорують надані їм рекомендації можуть бути  притягнені  до адміністративної відповідальності,  що тягне за собою стягнення штрафу. У разі,  якщо батьки злісно ухиляються від виконання батьківських обов’язків,   продовжують зловживати спиртними напоями, безвідповідально ставитися до виховання своїх дітей, то такі дії можуть призвести до позбавлення батьківських прав.

Фото без описуФото без опису