Інформуємо,що Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) реалізують програму з надання аграріям засобів тимчасового зберігання зерна (зернових рукавів).

У продовження цієї програми, Мінагрополітики України та ФАО розпочато реєстрацію для отримання 105 комплектів спеціальної техніки для завантаження та розвантаження зернових рукавів. Один комплект складається із1 завантажувача, 1 розвантажувача та 1 бункера-перевантажувача, та надаватиметься у розрахунку для завантаження щонайменше 292 зернових рукавів.

Реєстрація відбуватиметься у два етапи: для отримувачів техніки та для обрання їх сільгоспвиробниками – до07 грудня та до 11 грудня відповідно.

Перший етап триває з 30 листопада по 07 грудня, із назвою програми у Державному аграрному реєстрі «Отримання від ФАО техніки для завантаження рукавів для зберігання зерна». У межах цього етапу зареєструватись можуть потенційні отримувачі (оператори) техніки, які готові на комерційній основі надавати послуги із завантаження та розвантаження зернових рукавів. У заявці потрібно вказати інформацію про наявну техніку, область надання послуг та діапазон вартості послуг із завантаження-розвантаження рукавів.

Другий етап триватиме з 04 по 11 грудня, із назвою програми у ДАРі «Вибір отримувача техніки – надавача послуг із завантаження рукавів для зберігання зерна, отриманих від ФАО». У межах цього етапу отримувачі зернових рукавів від ФАО можуть подати заявку на послуги із заповнення отриманих рукавів та обрати зі списку компанію-оператора, що, на їхню думку, повинна отримати техніку, а також зазначити кількість рукавів для завантаження обраним оператором.

Для зручності сільгоспвиробників, на сайті Мінагрополітики України та ДАР буде опубліковано перелік зареєстрованих у ДАРі компаній-операторів, які сільгоспвиробник може вказати як отримувачів необхідної техніки.

Реєстрація у ДАР за посиланням:https://www.dar.gov.ua/cards-useful/yak-zareyestruvatysia.

Вхіду кабінет та редагування інформації у ДАР за посиланням: https://www.dar.gov.ua/cards-useful/yak-uvijty-ta-vidredaguvaty.

Крім того, повідомляємо, що кожен зареєстрований у ДАРімає можливість особисто відслідковувати рух по кожному з етапів через особистий кабінет.

Звертаємо Вашу увагу на те, що надання фінансової підтримки в агропромисловому комплексі в 2023 році планується здійснювати виключно через ДАР.Враховуючи вищевикладене, просимо надану інформацію розповсюдити серед суб’єктів агропромислового комплексу.

Умовидля отриманнятехніки із завантаження та розвантаження зернових рукавів додаються.

Умови розподілу техніки

Інструкція отримувачів рукавів

Інструкція отримувачів техніки