Сьогодні, 14 березня,  в приміщенні міської ради відбулось  спільне  засідання  постійних депутатських комісій. До уваги депутатів було запропоновано обговорення питання щодо прийняття тарифів з централізованого водопостачання.

Керівник КП «Водопровідні  мережі» Микола Майстренко   проінформував депутатів про необхідність збільшення тарифів на послуги централізованого водопостачання що надається підприємством для  населення, бюджетних організацій та інших споживачів на 2023 рік.  Відповідно до ч.2. ст.31. Закону України « Про житлово – комунальні послуги» КП « Водопровідні мережі» Новобузької міської ради  має намір змінити діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання. Ця зміна обумовлена збільшенням протягом дії тарифів складових економічно – обгрунтованих витрат з причин, які не залежать від виробника, зокрема, збільшення вартості  електроенергії та її розподілу, засобів знезараження, реактивів, паливно – мастильних матеріалів та інших матеріальних витрат, збільшення  прожиткового мінімуму.

 Планується встановити тариф  за 1 куб. м. води :

  • для населення та інших споживачів 60.0 грн. ( з ПДВ).

Міський голова відмітив, що питання болюче,   що міська рада намагалась довгий термін  не піднімати тарифи для населення у такий важкий час. Але основна  технічна складова – це  висока вартість  електроенергії, що і спонукає підвищити тарифи вартості води.

Після обговорення  депутати  рекомендували    оприлюднити   повідомлення про наміри змінити  діючі тарифи з водопостачання для населення для обговорення, зауважень та пропозицій.

Фото без опису