Фото без описуФото без описуФото без опису

Традиційно серпнева педагогічна конференція збирає педагогів нашої громади перед початком нового навчального року, щоб підвести підсумки роботи попереднього та окреслити важливі вектори діяльності освітянської галузі громади на майбутнє .

На жаль , 2023-2024 навчальний рік одягнений для наших дітей у піксель, але життя продовжується, бо якісна робота школи, садочка, позашкільного закладу освіти - це вагомий внесок у виховання майбутнього покоління переможців .

В умовах війни відділ освіти працює і виконує свої завдання у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування та керівниками закладів освіти.

Питання безпеки освітнього процесу не є новим для суспільства, однак набирає особливої актуальності, коли країна потрапляє у зону військової агресії . Саме це питання стало пріоритетним для учасників конференції освітян Новобузької громади – 2023.

Творчі, сучасні, неординарні гуртківці Центру позашкільної освіти « Твій простір» разом із учасниками зібрання у пам’ятний для України день 29 серпня вшанували героїв, які віддали свої життя за її незалежність та вільне майбутнє, згадавши поіменно усіх полеглих земляків – захисників.

В переддень початку нового навчального року діти висловили слова вдячності своїм педагогам з надією на мирне майбутнє.

З вітальним словом , побажаннями миру та сил на новий навчальний рік до педагогів громади звернувся Новобузький міський голова Максим Лагодієнко, який відзначив педагогічні колективи громади, нагородивши керівників почесними грамотами за підготовку закладів освіти до нового навчального року з дотриманням безпекових умов. Окрім того, Максим Олександрович акцентував увагу педагогів на шляхи вирішення освітянських проблем в громаді, адже міська рада завжди дослухається до запитів керівників закладів освіти, намагається оперативно вирішувати нагальні питання. Він зауважив, що лише спільними зусиллями, в дружньому тандемі Новобузької міської ради, відділу освіти та керівників вдасться побудувати ефективну роботу освітянської галузі громади: «Першочаргове завдання освітян – зберегти життя та здоров’я дітей».

Начальником відділу освіти Сергієм Сотсковим висвітлено питання « Безпечне освітнє середовище: нові виміри безпеки», зроблено аналіз підготовки закладами найпростіших укриттів , їх облаштування ; підведено підсумки участі закладів в проєктах та грантах , перемоги в яких дала можливість значно покращити матеріально- технічну базу.

Головний спеціаліст відділу освіти Олена Лагодієнко представила резолюцію за підсумками виступу та побажала педагогам такого бажаного всіма українцями миру.

Освітянська родина Новобужжя змінюється та оновлюється. Так, в цьому році закінчує свою педагогічну діяльність завідувач ЗДО № 2 «Калинка» Ольга Тесленко , а переймають естафету два молодих спеціалісти – працівники закладів позашкільної освіти Юлія Гайдук та Юлія Гаращенко, яких в педагогічну родину гостинно запросила голова Новобузької профспілкової організації працівників освіти Наталя Художник.

Незламні педагоги незламної країни! Разом упродовж двох років ми проходимо випробування бомбардуваннями, руйнацією наших закладів. Ми адаптувалися до блекаутів, відсутності світла і тепла, але не втратили віру в людяність. Нічого цього не відбулося б без неймовірного героїзму наших захисників і захисниць, які день за днем наближають мить нашої незаперечної Перемоги!

Напередодні нового навчального року хочеться висловити віру в те, що війна завершиться і правда та перемога будуть за нами.