Фото без описуФото без описуФото без опису

З метою захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок війни та перехід військовослужбовців  від воєнного життя до цивільного, інтеграції осіб з інвалідністю, сьогодні 1 грудня 2023 року  у приміщенні «ВетеранХаб»  відбулося засідання круглого столу.

  В роботі круглого столу взяв участь міський голова Максим Лагодієнко, його заступники, керівники структурних підрозділів, представники громадської організації осіб з інвалідністю Новобузької громади. В ході роботи присутні обговорили  питання надання соціальних послуг та підтримку осіб з інвалідністю внаслідок війни.

 Міський голова Максим Лагодієнко  представив присутнім помічника ветерана нашої громад - фахівця із супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб -  Лебедик Світлану .

Начальник відділу  соціального захисту Сябренко Ірина презентувала  місцеву  комплексну програму соціального захисту  населення «Турбота» та  проінформувала осіб з інвалідністю про їх державні гарантії.

 Начальник Новобузького відділу Баштанської філії Миколаївського обласного центру зайнятості Бабич Тетяна розповіла   про підхід в реалізації активних програм   зайнятості Державної зайнятості  для учасників бойових дій,особам з інвалідністю внаслідок війни,ветеранам та членам їх сімей.

Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді   Бондаревська Ілона розповіла про простір ++ та про послуги які надаються ветеранам . Також, спільно з фахівцем  із супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб ( помічником ветерана) Світланою Лебедик закликала присутніх відвідувати простір , говорити про те що непокоїть , натомість вони завжди можуть розраховувати на підтримку фахівців з психологічної допомоги.

 Засідання круглого столу відбулося у конструктивному руслі.