Фото без опису

Сьогодні відбулося перше засідання комісії з упорядкування (найменування, перейменування) назв об’єктів топоніміки на території Новобузької міської територіальної громади під головуванням першого заступника міського голови Олександра Славінського.

На засіданні комісії проводилось обговорення питань щодо визначення переліку вулиць населених пунктів громади, які підлягають перейменуванню відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізації топонімії». Після обговорення, члени комісії внесли свої  пропозиції щодо перейменування 21 вулиці Новобузької громади, запропонованих до перейменування на громадське обговорення.

            Надаємо для  ознайомлення перелік вулиць Новобузької міської територіальної громади, що підлягають перейменуванню та пропозиції щодо зміни назви вулиць.

м. Новий Буг:

  1. вул. Беляєва на вул. Барвінкова;
  2. вул. Гагаріна на вул. Гетьманська;
  3. вул. Комарова на вул. Студентська;
  4. вул. Матросова на вул. Тиха;
  5. вул. Маяковського на вул. Ліснича;
  6. вул. Молода Гвардія на вул. Українська;
  7. вул. Панфілова на вул. Вірчина;
  8. вул. Першотравнева на вул. Травнева;
  9. вул. Пушкіна на вул. Миколи Хвильового;
  10.  вул. Разіна на вул. Солов’їна;
  11.  вул. Сальвадора Альєнде на вул. Ставкова;
  12.  вул. Чкалова на вул. Захисників;
  13.  вул. Шмідта на вул. Щаслива;

 

с. Станційне:

  1.  вул. Воронова на вул. Весняна;
  2.  вул. Горького на вул. Вербна;
  3.  вул. Декабристів на вул. Горіхова;
  4.  вул. Кошового на вул. Шкільна;
  5.  вул. Московська на вул. Перемоги;
  6.  вул. Осипенка на вул. Степова;

 с. Петрівка:

  1.  вул. Першотравнева на вул. Травнева;

с. Новомихайлівка:

  1.  вул. Гагаріна на вул. Зелена;

В подальшому, буде проведено громадське обговорення щодо перейменування вулиць Новобузької громади у формі електронної консультації із громадськістю міста Новий Буг на веб-порталі «Єдина платформа місцевої електронної демократії», сервіс «Електронної консультації з громадськістю» Новобузької громади.

Пропонуємо надавати  письмові пропозиції  на електронну адресу міської ради.

Водночас нагадуємо мешканцям, що зміна назви вулиці не зобов’язує змінювати реєстрацію адреси проживання, переоформлювати документи на право власності, переоформлювати призначені субсидії та не загрожує для громадян жодними фінансовими витратами.

Документи на право власності на квартири, будинки, земельні ділянки, будь-яке інше майно, у яких вказані старі назви, залишаються дійсними. Зміни до них треба буде вносити,  у разі, якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою квартиру, будинок чи інше майно. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва.

Посилання на  нормативно – законодавчу базу getDocument - 2023-12-04T112635.512 (1).pdf