У громаді відбувся дводенний тренінг "Гендерно зумовлене насильство: як попередити та реагувати? Практикум для надавачів психосоціальних послуг", організований у співпраці з БФ "Право на захист".

 Мета заходу: Підвищення обізнаності та компетентності фахівців соціальної та освітньої сфер, а також працівників місцевого самоврядування Новобузької територіальної громади у питаннях запобігання гендерно зумовленому  насильству шляхом навчання, реагування та надання ефективної підтримки тим, хто зазнає насильства.

Під час тренінгу учасники обговорювали життєві ситуації гендерного насильства, законодавство щодо протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, обмінювалися досвідом та обговорити важливість формування нульової толерантності до насильства у молоді.

Тренерка БФ "Право на захист" Наталя Кожем'яка підкреслила важливість співпраці різних структур для ефективного реагування та захисту прав постраждалих осіб.

 Нагадуємо, що мешканці громади, які постраждали від насильства, можуть звернутись за допомогою до:

 Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги  +380673030620
 Новобузького бюро правової допомоги - контакт-центр для консультацій  0-800-213-103.

 Також ви можете звернутись на гарячу лінію 068-507-50-90 БФ "Право на захист" та отримати юридичну консультацію, у тому числі - з питань захисту прав людей, які зазнали насильства, або записатись на консультацію психолога за номером 093-700-22-20.

 Тренінг був організований
за підтримки USAID  у рамках проєкту "Консорціум захисту України. Захист життів шляхом мультисекторної допомоги", який реалізується благодійним фондом "Право на захист".

Фото без описуФото без описуФото без опису