Відкритий лист (звернення) депутатів

Новобузької міської ради

Голові Верховної Ради України

                                                                Дмитру РАЗУМКОВУ

 

Народному депутату України

Ігорю НЕГУЛЕВСЬКОМУ

 

           Депутати Новобузької міської ради тримають на постійному контролі стан справ та якість надання медичних послуг в комунальному некомерційному підприємстві

« Новобузька центральна районна лікарня» Новобузької районної ради Миколаївської області. На сьогоднішній день, КНП « Новобузька ЦРЛ» це сучасна,  утеплена, переведена на альтернативне опалення, автомонізована лікарня, яка   отримала повний пакет  необхідних ліцензій МОЗ України. Лікарня повністю комп’ютеризована, підключено до МІС всіх медичних працівників. Працює в цілодобовому режимі, щоденно на протязі року в будь – який час невідкладну допомогу надають лікарі хірурги, анестезіологи, гінекологи, неврологи, терапевти, або педіатри, які ургентують в лікарні.

Фото без опису

             КНП « Новобузька ЦРЛ» обслуговує до 70 тис. населення Новобузького, Казанківського, Єланецького та прилягаючого Устинівського району Кіровоградської області.

              Депутатський корпус Новобузької міської ради не розуміє, чому, при вирішенні питання у виборі опорного закладу охорони здоров’я в нашому регіоні не враховані висновки Фонду USAID Україна, який розробив оптимальну програму реформування всіх закладів охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівнів Україні та в Миколаївській області зокрема. Відповідно до даних Фонду КНП « Новобузька ЦРЛ» знаходиться на 5 -6 місці серед всіх закладів охорони здоров’я області та ввійшла в 6 кращих закладів інтенсивного лікування області ( Баштанська ЦРЛ – 16 місце, але визначена як опорний заклад).

       Нас, як депутатів цікавить питання, чому думка представника міжрегіонрозвитку мала вагоміше значення при виборі опорного медичного закладу, ніж думка експертів з охорони здоров’я.

           Жителі Новобузького та Казанківського районів стурбовані, тим, що можуть бути позбавлені якісної і своєчасної медичної допомоги та звертаються до нас, як до депутатів та вимагають на  сприянні з нашого боку, щодо  повторного розгляду питання про призначення опорних закладів охорони здоров’я в Миколаївській області та визначення КНП « Новобузька ЦРЛ» багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування І рівня в Східному госпітальному окрузі.

 

Голова міської ради                                                      М. ЛАГОДІЄНКО