У Новому Бузі  в районній центральній лікарні відкрили сучасне неврологічне відділення з блоком інтенсивної терапії.
Саме тут пацієнти з гострим порушенням мозкового кровообігу матимуть змогу отримати висококваліфіковану допомогу.  Адже саме вчасно надана допомога дозволить зберегти життя хворого та попередити розвиток важких наслідків. 
Нове неврологічне відділення оснащене сучасними  ліжками  з блоком інтенсивної терапії для надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу. Відділення очолюватиме лікар-невропатолог Олена Мазуренко.

Фото без опису

Головний лікар КНП «Новобузька ЦРЛ» Володимир Лущенко  пояснив, що основним завданням роботи неврологічного відділення є надання допомоги пацієнтам з гострим порушенням мозкового кровообігу в перші три години від початку захворювання для проведення тромболітичної терапії, попередження інвалідизації пацієнтів та зменшення випадків смертності.

Варто відмітити ,що було виконано великий обсяг робіт і тепер для хворих та медиків створені комфортні умови,які цілком відповідають вимогам сьогодення. Відділення обладнане за сучасними стандартами. 

Міський голова Максим Лагодієнко та депутатський корпус Новобузької ОТГ  завжди мали за пріоритет у своїй діяльності  фінансову підтримку закладів охорони здоров’я. На  капітальний  ремонт  неврологічного відділення  з міського бюджету було виділено 356 тис. грн.

Усім пацієнтам з гострим порушенням у перші три години від початку захворювання буде виконуватись  комп’ютерна томографія, ангіографія судин головного мозку і в разі ішемічного інсульту згідно з показниками буде проведена тромболітична терапія.

Довідково: За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, інсульт або гостре  порушення мозкового кровообігу – це раптово розвинені симптоми порушення мозкових функцій, які можуть призвести до смерті людини.

 Розповсюдженість  цереброваскулярних захворювань в Україні постійно збільшується. Так, за останні 15 років цей показник виріс майже у 4 рази. В Україні щорічно реєструється близько 130 тис. випадків інсультів. Рівень смертності від інсульту в Україні у 2,5 рази перевищує відповідні показники західноєвропейських країн.

 На жаль, у більшості випадків виникнення інсульту пов’язано з недостатньою обізнаністю населення з симптомами захворювання та необхідності термінової допомоги.