З  2  листопада, відповідно до рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30 жовтня 2020 року, на  на території м. Миколаєва встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки, на території усіх інших міст та районів Миколаївської області встановлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Фото без опису

      Необхідно зазначити, що в  залежності від визначеного рівня  освітній процес в закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти має свої особливості. Віднесення до «зеленого» рівня вимагає дотримання базових вимог епідеміологічної безпеки, тоді як «червоний» рівень передбачає запровадження дистанційного навчання. «Жовтий» та «помаранчевий» рівні ставлять додаткові вимоги до базових заходів безпеки.

   Варто нагадати, що відповідно до «Протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину  у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) , затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 р.№ 50, в регіонах, що відносяться до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки:

  • педагогам в процесі викладання навчальної дисципліни рекомендовано використовувати захисні щитки. При цьому,  багаторазовий щиток використовується та дезінфікується  відповідно до інструкції виробника;
  • наповненість класів  (груп) не повинна перевищувати 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.  У таких випадках засновник ( власник) та керівник  закладу освіти повинні вчасно адаптувати графік навчання  та сформувати групи на час встановлення відповідного рівня епідемічної безпеки.

 

 Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новобузького міжрайонного управління    Головного управління Держпродспоживслужби   в Миколаївській області