22 лютого  під головуванням міського голови Максима Лагодієнка відбулась щотижнева апаратна нарада за участі  заступників міського голови , керівників структурних підрозділів  міської ради та комунальних підприємств.

На початку наради  міський голова  акцентував увагу на  проведенні благоустрою міста та у  селах громади. Доручив керівнику КП « Добробут» О. Кияновському  підготувати та надати план  благоустрою на весняно – літній період, графік вивозу сміття  по  територіям, та графік маршруту автобусу.

Фото без опису

Завідувач сектору культури та туризму Олена Філіпська  проінформувала про  роботу сектору за тиждень : школа мистецтв,, КЗ « Новобузька публічна бібліотека» та  КУ « Центр  культури та дозвілля»  взяли участь у конкурсах та   стали переможцями  у своїх напрямках. Міський голова   доручив сектору культури зібрати інформацію  щодо благоустрою  ( каналізація, водо забезпечення) дитячого містечка « Країна чудес», правове  використання  земельної ділянки та власності  приміщення бувшого банку, та надати  план по ремонту закладів культури громади.

Начальник відділу освіти,молоді і спорту Сергій Сотсков  повідомив про підготовку до  наради з керівниками закладів освіти громади, яка  запланована на 25 лютого п.р. Міський голова доручив  надати інформацію щодо матеріально- технічного забезпечення  всіх закладів освіти громади .Начальник служби у справах дітей Вікторія Захарчук  проінформувала  .що відділ пройшов реєстрацію, наразі готується  проект рішення про утворення комісії з питань захисту прав дитини при міській раді та  оновлено реєстр дітей – сиріт та  потенційних усиновителів. Піднімались питання на раді і соціального захисту населення та участі  у проекті « Соціальна громада».

Керівник  КО «Правопорядок»  Вадим Рашкін  повідомив про підготовку проекту рішення щодо внесення змін до Правил благоустрою населених пунктів громади..

Фото без опису

Очільник громади акцентував  увагу вирішенні питання  щодо безпритульних собак . Ця  проблема на сьогодні є актуальною та спричиняє громадський резонанс,тому ,вивчається   питання  по укладенню  угоди  з  комунальною установою  ( м. Кривий Ріг ) , де передбачено відлов, стерилізацію, перебування на карантині та чіпування собак. Після чого вони будуть повернені до міста.   Це питання вивчається та буде надано на розгляд профільних комісій  міської ради.

Затронуто було і питання освітлення у селах Розанівка та Антонівка (    по результатах зустрічі) та обмеження доступу до скважини у селі.

Міський голова доручив першому  заступнику міської ради  Сергію Довженку вивчити питання  щодо альтернативних модулів опалення у КЗ КНП « Новобузька багатопрофільна лікарня».

Секретар міської ради Валентина Остапенко    повідомила, що  чергова сесія міської ради запланована на 23 березня ,тому, необхідно вчасно підготувати проекти рішень для  вивчення депутатами на постійних комісіях та на сесії міської ради.

За результатами наради  було надано відповідні доручення.