6 квітня  відбулось засідання 5 чергової сесії міської ради під головуванням міського голови Максима Лагодієнка. У роботі сесії взяли участь 22 депутати із 26.

 Перед початком сесії,депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих бійців на сході України.

Фото без опису

Традиційно,міський голова привітав депутатів, які відзначали  день народження у міжсесійний період, – Світлану  Шашкеєву, Оксану  Киричишину,Юрія Черемиса  та Миколу  Уманського.

Міський голова повідомив, що у міській раді зареєстровано депутатську фракцію «БЮТ», яку очолив Вадим  Рашкін.

На порядок денний сесії було винесено 81 питання.

Всі питання були розглянуті на засіданнях профільних депутатських комісіях та рекомендовані на розгляд  сесії міської ради.

Питання звіту  про виконання  бюджету міської ради за 2020 рік  було  представлено для громадського обговорення  на сторінках  газети « Вперед», висвітлено на офіційному сайті міської ради ,обговорено на засіданні виконавчого комітету міської ради  та   на засіданні бюджетної депутатської комісії міської ради , тому депутати більшістю голосів  затвердили звіт про виконання бюджету міської ради за 2020 р. та внесли  зміни до цьогорічного бюджету міської територіальної громади.

Також депутатами було затверджено Пропозиції щодо розподілу у 2021 р. субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій у міській раді - виділити кошти на придбання техніки для КП «Благо» та на капітальний ремонт їдальні ЗОШ №4.

Внесли  зміни до Плану соціально-економічного розвитку Новобузької об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки (виділення фінансів на ремонт тротуарів по ряду вулиць міста та облаштування громадських вбиралень). Затверджено проєкт «Впровадження заходів щодо озеленення та догляду  за насадженнями в дитячому містечку «Країна Чудес» на території Новобузької територіальної громади» (придбання  саджанців, садового трактора, облаштування системи поливу).

Надали дозвіл депутати  на створення ТОВ «Новобузький завод з переробки відходів». Максим Олександрович  повідомив, що нині на території громади знаходиться 80 несанкціонованих сміттєзвалищ. До того ж, основне міське сміттєзвалище швидко заповнюється відходами. Тому потреба в такому заводі назріла давно. Його відкриття допоможе створити близько 100 робочих місць та наповнити коштами міський бюджет.

Прийняли депутати зміни до Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на 2021 р. При КП «Добробут» створено службу з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату (запланували придбання відповідного автобуса, облаштованого спеціальним підйомником). Затверджено міську програму «Медичні кадри Новобужжя на 2021-2024 роки».

Затверджено  Програму підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги в Новобузькій міській територіальній громаді на 2021-2025 роки та  Програму висвітлення діяльності міської ради та її виконавчих органів на 2021 р. 

Затвердили  Регламент надання адміністративних послуг та Перелік адмінпослуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг».

В новій редакції затвердили  Положення про Службу у справах дітей, Статут КО «Правопорядок-2020» та Положення КУ «Центр надання соціальних послуг».

Знайшли підтримку депутатської більшості   проєкти рішень, які стосувались майнових питань. Внесено зміни та доповнення до рішення «Про затвердження програми «Реформування та розвитку житлово-комунального господарства м. Нового Бугу на 2021-2023 роки».

Схвалено проєкти договорів про співробітництво Новобузької міської ради та Вільнозапорізької і Софіївської сільрад.

Утворено комісії при виконавчому комітеті міськради, затверджено Положення про комісії та їх склад. Внесено зміни до складу постійних комісій міськради та  затверджено перспективний план роботи міськради на 2021 рік.

Також, депутатами було  розглянуто низку земельних питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності громади.

Після розгляду всіх проєктів рішень міський голова надав  роз’яснення з питання щодо придбання необхідних для громади автобусів, адже воно потребує вирішення для забезпечення безперебійного перевезення пасажирів загалом по міській громаді.