Сьогодні, 21 лютого, міський голова Максим Лагодієнко  взяв участь у роботі профільної депутатської комісії  обласної ради з питань культури,освіти і спорту за участі голови обласної ради Вікторії Москаленко. На розгляд членів обласної комісії було запропоновано   питання  про  реконструкцію  ЗОШ № 1  або будівництво нової школи у місті Новий Буг. Було заслухано різні пропозиції та зауваження щодо цього питання. Зокрема, міський голова Максим Лагодієнко  висловив своє бачення стосовно  цієї ситуації, а саме : не  витрачати марно кошти на реконструкцію аварійної будівлі, а  будувати нову школу з перспективою.

Фото без опису

 Слушну пропозицію очільника ОТГ підтримали і члени  профільної  комісії облради , і сама голова обласної ради Вікторія Москаленко. Але,для того, щоб  будівництво нової школи було включено до державної програми,необхідно терміново виготовити проектну документацію вартістю 1млн.480 тис. грн. Максим Олександрович зауважив,що для того,щоб  міська ОТГ взялася за цю роботу, треба, щоб  будівля ЗОШ ( об’єкт нерухомості) був у комунальній  власності  міської громади ,  а не у комунальній власності району.  Та і коштів таких на виготовлення  проектної документації не має  ні в районному бюджеті, ні в міському.

Поспілкувавшись з очільником громади, члени  обласної комісії рекомендували обласній раді  та облдержадміністрації виділити кошти у сумі 1млн.400 тис. грн. на виготовлення проектної документації на будівництво нової ЗОШ у місті Новий Буг;  субвенцію з обласного бюджету направити Новобузькій ОТГ на виготовлення проекту; голові Новобузької районної ради терміново  провести позачергову сесію райради та прийняти рішення про передачу  аварійної будівлі  ЗОШ № 1 у комунальну власність Новобузької ОТГ.