24 лютого відбулось засідання  чергової 6 сесії міської ради УІІ скликання. На засідання сесії із 26 обраних  депутатів  прибуло 20 депутатів. На початку засідання  до  депутатів звернувся  районний військовий комісар Ігор Писаренко з клопотанням надати фінансову підтримку  на ремонт приміщення. Кошти ,у сумі 22,8 тис. грн..,погодився перерахувати  депутат міської ради, керівник  СТОВ «Злагода»  Олексій Старченко. До слова був запрошений  і керівник  районного управління Держпродспоживслужби у Новобузькому районі Віктор Кузьмін, який  ознайомив присутніх із  новими нормами та вимогами до обладнання харчоблоків у закладах дошкільної  та шкільної освіти та безпечності продуктів харчування.

Фото без опису

На порядок денний було винесено питання про дострокове припинення повноважень депутата Новобузької міської ради УІІ скликання Віктора Старченка. Депутат взяв  слово та  повідомив. що припиняє свою депутатську діяльність  в знак протесту бездіяльності міської ради та міського голови.  Депутат Віталій Крикун  звернувся до депутатів не підтримати  це рішення  В. Старченка. Тому,  в результаті голосування, рішення про дострокове  припинення  повноважень депутата В. Старченка було не прийнято.

В ході роботи сесії депутатами було  затверджено Положення про  відділи бухгалтерського обліку та звітності, інвестиційних проектів та соціально – економічного розвитку,житлово – комунального господарства,благоустрою,розвитку інфраструктури та комунальної власності,земельних відносин та агропромислового  комплексу, організаційно – кадрової роботи,містобудування,архітектури,будівництва та цивільного захисту,фінансового відділу, сектору з питань засобів масової інформації, зв’язків з громадськістю та роботи з правоохоронними органами, відділу  освіти. Також затвердили депутати Положення про  партиципаторне бюджетування ( бюджет участі) та Положення про адміністративну комісію при виконавчому комітеті міської ради.

Депутатами будо внесено зміни та доповнення до  рішень сесії «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку м. Новий Буг на 2018-2020 роки»,»Про міський бюджет  Новобузької міської ради на 2020 рік», та розглянуто цілу низку земельних питань.

 До уваги депутатів  міський голова Максим Лагодієнко  запропонував  обговорити та   прийняти Звернення до Прем’єр – Міністра України,Народного депутата  України та Голови комісії НКРЕКП щодо вирішення питання скасування додаткової оплати за транспортування природного газу; Звернення до Прем’єр – Міністра України,Держгеокадастру України,ГУ Держгеокадастру  у Миколаївській області щодо здійснення перевірки достовірності матеріалів інвентаризації неоформлених земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності та земельних ділянок  сільськогосподарського призначення державної власності, відомості про які відсутні у державному земельному кадастрі, проведеної на території Новобузької об’єднаної громади; Звернення депутатів  Новобузької міської ради до голови Верховної Ради України та  Народного депутата України щодо  вирішення питання у визначенні опорним  закладом охорони здоров’я Новобузьку  лікарню, так як два райони  (Новобузький та Казанківський) будуть позбавлені якісної і своєчасної медичної допомоги та направити делегацію у складі  Максима Лагодієнка, Віталія Крикуна та  Олега Козлова  до  ВРУ; Звернення до голови Верховної Ради України та Народного депутата України про збереження Новому Бугу статусу міста.

Два питання із порядку денного про затвердження Положення про  сектор культури та туризму та сектор молоді і спорту були перенесені  на доопрацювання  і в  6 сесії оголошена перерва.