З метою посилення заходів щодо запобігання поширенню на території Новобузької об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 р. № 255, 8 квітня відбулось  засідання позачергової міської комісії з питань ТЕБ та НС. Члени комісії обговорили питання,які виносились на розгляд відповідно до Постанови КМУ та  протоколу  регіональної комісії з питань ТЕБ та НС при Миколаївській ОДА та прийняли  відповідні рішення, а саме:

Дозволити з 13 квітня 2020р. суб’єктам підприємницької діяльності та фізичним особам, які мають відповідні дозвільні документи, на торгівлю з вантажних автомашин та легкових автомашин з причепом продаж добового молодняка свійської птиці та кормами для свійської птиці, біля Ранкового ринку в межах від вул. Грушевського, № 1 (бар “Голівуд”) до вул. Грушевського, № 11/2 (магазин «Господарські товари») з понеділка по п’ятницю з 07.00 до 13.00 години з дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

При цьому, доручити директору КП «Новобузької міської ради «Добробут»:

  - розробити та затвердити калькуляцію;

  - підготувати площадку для торгівлі;

  - нанести розмітку на площадці де буде здійснюватися продаж добового молодняка свійської птиці та кормами для свійської птиці;

 - встановити урни;

 - після 13:00 год. з понеділка по п’ятницю обробляти територію площадки дезінфікуючим засобом.

 Також  доручено забезпечити проведення санітарної обробки автомобільних доріг комунальної власності із залученням відповідної спеціалізованої техніки.

А  районному відділу  національної поліції визначити перелік заходів щодо встановлення особливого режиму на в’їздах і виїздах на/з території міста Новий Буг громадян і транспортних засобів, організації моніторингу стану здоров’я подорожуючих шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі погіршення епідемічної ситуації щодо обмеження переміщення між областями.

Члени комісії  прийняли  ще цілу низку важливих рішень для громади,за які одноголосно проголосували та які відображені у протоколі № 7 від 08.04.2020.