УВАГА!!! ШАНОВНІ ПРЕДСТАВНИКИ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА М. МИКОЛАЄВА ТА МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ!

.Розпочато прийом документів з конкурсного відбору проєктів з отримання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва на реалізацію проектів

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 06 липня 2017 року № 247-р (зі змінами, внесеними  розпорядженням Миколаївської облдержадміністрації 18 лютого 2019р. № 41-р). «Про затвердження Порядку використання бюджетних коштів на виконання заходів Програми розвитку малого та середнього підприємництва у Миколаївській області щодо часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва на реалізацію проектів», в області діє механізм фінансової підтримки малого і середнього підприємництва у вигляді часткової компенсації з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, що надаються банківськими установами на реалізацію проектів.

Кожен представник малого та середнього підприємництва має право на отримання компенсації у розмірі, що не перевищує 100 % облікової ставки НБУ, яка діяла на дату нарахування відсотків за користування кредитом (2019-2020 р.р.), але не більше 50 % ставки за кредитом, встановленої банківською установою, яка дала позичальнику кредит, та не більше 200 тис. грн. в рік на одного позичальника.

Головними умовами для отримання часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва на реалізацію проектів є:

- створення додаткових робочих місць та витрати на створення одного робочого місця, за умови збереження існуючих.

Документи, які подаються для участі у конкурсному відборі:

1) заявка на участь у конкурсному відборі за формою, що додається;

2) бізнес-план з фінансово-економічним обґрунтуванням проекту, який повинен містити інформацію про:

- назву, мету, вартість та джерела фінансування проекту, соціальні та екологічні наслідки його впровадження;

- фінансово-економічні показники ефективності роботи суб’єкта малого та середнього підприємництва протягом останнього звітного періоду поточного року;

- фінансово-економічні показники ефективності проекту (фактичне збільшення обсягів виробництва, відрахування до бюджету, досягнутий рівень рентабельності, строк окупності);

- створення нових робочих місць, зокрема, за умови збереження наявного персоналу;

- рівень заробітної плати працівників, які будуть працевлаштовані на нові робочі місця, та/або динаміку зміни рівня заробітної плати одного штатного працівника;

- впровадження енергозберігаючих заходів, їх обґрунтування та оцінка економічної ефективності від їх впровадження.

3) копію кредитного договору, завірену банківською установою, яка видала кредит;

4) графік погашення кредиту та сплати відсотків за ним, виданий банківською установою;

5) завірені банком копії платіжних доручень щодо сплати зобов’язань за кредитним договором;

6) копії документів, що підтверджують цільове використання кредитних коштів;

7) завірена банком довідка з прогнозним розрахунком відсотків за користування кредитом на протязі 2020 року;

8) довідку про банківські реквізити, видану банківською установою;

9) довідку про відсутність простроченої заборгованості зі сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів;

10) довідка про створення робочих місць (див. додаток)

Відповідальність за повноту і достовірність відомостей в поданих документах покладається на суб’єктів підприємництва.

Прийом документів здійснює Регіональний фонд підтримки підприємництва в Миколаївській області (за адресою: м. Миколаїв, проспект Героїв України (колишній просп. Героїв Сталінграду), 9, ауд. 100 Б), або за електронною адресою: mk.rfpp@gmail.com.

Положення про Порядок часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації проектів та форма заяви додаються.

Початок прийому документів для участі в конкурсі з 22 липня 2020, кінцевий термін подання документів 27 серпня 2020 року.

Про остаточну дату, час та місце проведення конкурсного відбору буде повідомлено додатково. За адресою: Миколаївська обласна державна адміністрація, м. Миколаїв, вул. Адміральська 22, каб. 410.

Довідки за тел.: 063 230 70 75