Сьогодні в  Новобузькій міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням  міського голови  Максима Лагодієнка. На засідання комісії були запрошені начальник відділу освіти,молоді і спорту  Валентина Остапенко та керівники дошкільних навчальних закладів  міської громади.

На порядок денний засідання винесено питання «Про посилення  на території району протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної  хвороби COVID-19».

З урахуванням оцінки епідемічної ситуації  та беручи до уваги рекомендації регіональної комісії ТЕБ та НС  та рекомендації Головного державного санітарного лікаря України комісія прийняла рішення провести послаблення протиепідемічних заходів, а саме : відкриття чергових груп у дошкільно – навчальних закладах міста для працюючих батьків( за наявності довідки з місця роботи) з 01.09.2020. Тому, міський голова доручив керівникам ДНЗ міста  покроково ознайомитись з Постановою КМУ , провести відповідні розрахунки,включаючи  і харчування, і забезпечення  засобами гігієни,протиепідемічними засобами терміном на 5 днів  та на один місяць. Всі ці розрахунки надати до відділу освіти,молоді і спорту  міської ради до 15 серпня п.р.

Фото без опису

Директор КНУ «  Новобузька районна центральна  лікарня» Володимир Лущенко надав роз’яснення  щодо проведення медогляду для вихованців дитячих садків. Запропонував звернутись до сімейного лікаря, для  проведення медичного обстеження дитини. Щодо медогляду вихователів та іншого персоналу,то Постановою КМУ чітко вказано ,що  проведення медоглядів  обмежено  до 31 серпня п.р.

Також члени комісії прийняли рішення  щодо обмеження роботи   підприємців на ринках  з інших районів.

Новобузькому районному відділенню поліції ГУНП продовжити контроль за виконанням вищенаведених рішень комісії та вживати до порушників заходів впливу, визначених чинним законодавством України.

Протокол від 03.08.2020 року № 19 буде оприлюднено на офіційному сайті міської ради найближчим часом у рубриці « Протоколи  місцевої комісії з питань ТЕБ та НС».

 школи - https://rada.info/upload/users_files/04056598/7ce9f9264a5dc79ea0320f761fb85c82.pdf

ДНЗ - https://rada.info/upload/users_files/04056598/fff4cc19078637ef6bc89f7207025e46.pdf