Зважаючи на карантинні обмеження та, враховуючи, рекомендації міністерств охорони здоров'я, а також освіти і науки України, свято Першого дзвоника відбулося у трохи незвичному форматі.

Урочисті лінійки цього разу проведено лише для перших та одинадцятих класів.

Фото без опису

Традиційно, проводивши перший урок, освітяни громади використали різноманітні теми, основними серед яких все ж таки стали уроки патріотичного спрямування та доненсення інформації про небезпеку коронавірусної хвороби.

Слід зазначити, що цьогорічні офіційні заходи відбулися без залучення батьків.

Діточок, які вперше переступили поріг закладу, привітали працівники закладу. З ними провели різноманітні конкурси, розваги з дотриманням вимог карантину.

Заклади освіти Новобузької громади ,а це – 7 загальноосвітніх шкіл,гімназія та 3 школи - філії  ЗОШ № 1 прийняли всіх здобувачів освіти  та  більше 200 першокласників.

Дошкільні  навчальні заклади  громади планують  прийняти  своїх вихованців з 10-15 вересня. Чергові групи по ДНЗ будуть створені для  дітей, батьки яких працюють.

 Загальна картина підготовки навчальних та дошкільних закладів до нового навчального року позитивна. Проведені необхідні ремонтні роботи, харчоблоки готові годувати дітей. Є необхідний дидактичний матеріал та інше обладнання. Котельні та системи опалення готові до роботи в осінньо-зимовий період. Також шкільні заклади для учнів початкових класів отримали ігрові набори LEGO PLAY BOX,.

Дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту придбані за кошти батьків.