Сьогодні,11 вересня, відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням міського голови  Максима Лагодієнка.  На засіданні,крім членів комісії, були запрошені  завідуючі ДНЗ громади, завідувач сектору культури та туризму , начальник відділу освіти,молоді і спорту міської ради . Члени комісії  заслухали інформацію начальника відділу освіти,молоді і спорту  міської ради Валентини Остапенко про функціонування в умовах адаптивного карантину дошкільних навчальних закладів. Валентина Яківна повідомила,що станом на 11.09.20.  ДНЗ  громади відвідує 133 дитини. Дошкільні заклади забезпечені  необхідними  засобами захисту  в умовах карантину.

Фото без опису

Міський голова  зачитав довідку  Держпродспоживслужби по перевірці закладів освіти  Новобузької громади  щодо готовності закладів освіти до нового навчального року. У довідці  перераховано ряд недоліків, виявлених   санітарним лікарем районного управління Держпродспоживслужби.  Заслухали  санітарного лікаря Сергія Андреєва,який  озвучив основні недоліки та зауважив ще раз на  дотриманні   рекомендацій Постанов № 50 для ЗОШ та № 27 для ДНЗ.

Фото без опису

Також міський голова звернув увагу на  загострення  епідемічної  ситуації по Миколаївській області: показник захворюваності на COVID-19 залишається перевищеним, і зміна рівнів епідемічної небезпеки торкнулася  і Миколаївщини.   Планом заходів по міській раді було заплановано  цілу низку урочистих та спортивно – масових заходів до Дня фізкультури і спорту. Завідувач сектору культури та туризму Олена Філіпська доповіла про  стан готовності до проведення  урочистих заходів та дотримання  протиепідемічних  заходів під час проведення свят та запропонувала   у зв’язку  з загостренням епідемічної ситуації у сусідніх районах відтермінувати проведення   культурно – масових заходів на інший термін.

Максим Олександрович    зауважив,що та безпека дітей під час проведення  масових заходів – це основне  наше завдання  ,тому  запропонував  членам комісії підтримати  пропозицію завідувача сектору культури та туризму щодо перенесення запланованих заходів.

Для зупинення розповсюдження коронавірусної інфекції закликаємо жителів міста дотримуватись карантинних обмежень, маскового режиму в громадських місцях, користуватись антисептиком та дотримуватись соціальної дистанції.