У зв’язку з багаточисельними зверненнями жителів громади щодо надання земельних ділянок  (2 га) сільськогосподарського призначення,Новобузька міська рада роз’яснює,що  право  розпоряджатися земельними ділянками Новобузької ОТГ ще з 2005 року  надано Головному  Управлінню Держгеокадастру у Миколаївській області.

Новобузькою міською радою направлено до відділу Держгеокадастру у Новобузькому районі  лист 11.08.2020 року за № 939-02-12 про погодження переліку земельних ділянок державної власності  сільськогосподарського призначення загальною площею 1286,8058 га, які плануються до передачі у комунальну власність Новобузькій міській раді.

Фото без опису

      Станом на 12.10.2020 року земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення не передані до комунальної власності Новобузької міської ради.

    Тому,передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території Новобузької міської ради  здійснюється Головним управлінням Держгеокадастру у Миколаївській області за погодженням з Новобузькою міською радою  відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 № 60-р погодження об’єднаної територіальної громади (шляхом прийняття відповідного рішення)

З рішенням сесії Новобузької міської ради №117 від 24.02.2020. «Про ініціювання передачі  земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Новобузької територіальної громади», можливо ознайомитись на офіційному сайті міської ради.