В Новобузькій міській раді іде підготовка до засідання ІІ  позачергової  сесії міської ради. Сьогодні, 25 січня, в сесійній залі міської ради  на спільне засідання постійних депутатських комісій зібрались  21 депутат  із 26 обраних. Спільне засідання постійних комісій  пройшло під головуванням   депутата міської ради, голови  депутатської комісії з питань планування, бюджету, фінансів  Світлани Шашкеєвої. Участь у спільному засіданні  взяв міський голова Максим Лагодієнко.

Фото без опису

На порядок денний  було винесено 9 питань що стосувались  Регламенту  Новобузької міської ради VIIІ скликання, затвердження Положення  про постійні комісії Новобузької міської ради,Положення про Старосту старостинського округу Новобузької міської ради, про утворення Розанівського  старостинського округу , про затвердження старост Розанівського та Новомихайлівського  старостинських  округів Новобузької міської ради,про затвердження складу виконавчого комітету міської ради, про внесення змін до рішення сесії № 22 від 22.12.2020 р. «Про початок процедури припинення Розанівської сільської ради в результаті реорганізації шляхом приєднання  до Новобузької міської ради»   та  про звернення депутатів Новобузької міської ради до Президента України Володимира Зеленського.

Фото без опису

Обговорення всіх питань порядку денного проходило досить жваво та емоційно. Депутати Черемис  Юрій та Сенчина Галина   наполягали на тому, щоб   питання затвердження Регламенту роботи ради було знято з порядку денного та  направлено знову на доопрацювання. Але більшість депутатів не підтримали  цю пропозицію та  рекомендували міському голові  винести на розгляд сесії проєкт рішення  про затвердження Регламенту міської ради УІІІ скликання.

Досить гострим та принциповим  з даного питання був виступ депутата  Гаврилюк  Галини, яка закликала  окремих депутатів  припинити вишукувати недоліки  в розроблених текстах Регламенту , Положеннях про старосту, про постійні депутатські комісії . Адже  всі ці тексти були  розроблені відповідно до пропозицій депутатів згідно чинного законодавства. А  зволікання з прийняттям Регламенту ради  зупиняє діяльність  всього апарату  та  всіх установ і організацій  територіальної громади.

Це саме стосується і питань по затвердженню Положення про старосту старостинського округу міської ради та Положення про постійні депутатські комісії.

При розгляді питання про затвердження старост   старостинських округів міської ради, то   міським головою Максимом  Лагодієнком було запропоновано  на посаду старости Новомихайлівського старостинського округу  Новікову Тетяну , а на посаду старости Розанівського старостинського округу – бувшого сільського голову – Гаврилюка  Миколу. В ході обговорення кандидатур, депутатами було задано кандидатам  цілу низку питань : і які проблеми існують в окрузі, і яке бачення вирішення проблем, тощо. Підтримали  міського голову  щодо даних кандидатур депутати Луценко Анна, Чичкан Тетяна, Сенчина Галина, Лагодієнко Володимир.  Тому ,  більшість депутатів  рекомендували винести це питання на розгляд сесії.

Про  майбутній склад виконавчого комітету міської ради присутніх проінформував міський голова, який  запропонував кількісний склад виконкому - 13 осіб. Депутати підтримали  цю пропозицію та  внесли доповнення щодо внесення  кандидатури від   охорони здоров’я.

Обговорили  депутати  і актуальне питання щодо звернення до Президента України, ВРУ,КМУ щодо зниження тарифів на газ, транспортування газу, електроенергію.

В ході обговорення ,депутати прийняли  рекомендацію  винести  дане питання на  розгляд сесії та  підготувати  текст звернення, який влаштує і жителів громади, і  всі політичні сили громади.

Всі питання порядку денного розглянуті та  рекомендовано винести на сесію міської ради, яка відбудеться 26 січня о 10.00.год.

 З проєктами рішень ,які пропонуються  на розгляд сесії , бажаючі можуть ознайомитись на офіційному сайті  Новобузької міської ради     https://novobuzka-gromada.gov.ua/main/