Коли почалася агресія Росії проти України – тисячі відданих українських синів і дочок прийняли рішення йти добровольцями на захист східних кордонів нашої держави.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості, Верховна Рада України постановою від 17.01.2017 року № 1822-VІІІ встановила День українського добровольця, який відзначатиметься щорічно 14 березня.

Фото без опису

Сьогодні, 12 березня,  напередодні ,Дня українського добровольця в Новобузькій публічній бібліотеці відбувся захід, в якому взяли участь перший заступник міського голови  Сергій Довженко, добровольці  Назар Ониськів, учасники АТО/ООС Микола Вигоняйло, Андрій Язловіцький, Микола Гулько ,представники громадських організацій та жителі міста.

  Перший заступник міського голови Сергій Довженко у своєму виступі відмітив, що з початком російської агресії наші земляки самостійно згуртовувались у загони та вирушали на захист України, а також були й такі, які, не дочекавшись повістки, добровільно йшли до військових комісаріатів, щоб вступити до лав Збройних Сил України. Він подякував усім присутнім учасникам АТО за захист рідної землі та побажав якнайшвидшого встановлення миру в Україні, міцного здоров’я, благополуччя, сили духу, оптимізму та віри в перемогу.

Фото без опису

 

Учасники вшанували світлу пам’ять загиблих добровольців хвилиною мовчання  та переглянули документальний фільм про  добровольців та учасників АТО /ООС  нашої громади,які  пройшли крізь горнило війни.