Обласний конкурс «Материнська пісня» вкотре зібрав усіх шанувальників вокального та декоративно прикладного мистецтва Миколаївщини. У ньому взяли участь понад 500 осіб. Традиційний культурний захід, організований Миколаївським обласним центром народної творчості, знову довів: для поціновувачів красивого і вічного не існує жодних перепон, навіть за карантинних умов.

Конкурс проводився у номінаціях: «Вокальне мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво». У номінації  «Вокальне мистецтво» народний хор «Любисток» зайняв І місце

.

У номінації «Вокальне мистецтво» учасники виступали у творчих напрямках:

  • «Вокально-музична композиція з елементами театралізації»;
  • «Інсценізовані та театралізовані пісні»;
  • «Віночки пісень про матір, батьків з елементами театралізації».

Вокально-хорові, фольклорні колективи та солісти представили свою програму у формі театралізації пісні, відповідно до свого стилю та манери виконання (народна, академічна, естрадна тощо). Всього взяло участь 64 колективи, окремі майстри та виконавці з усіх регіонів Миколаївщини.

Кожен з учасників представив один жанровий твір на вибір (героїко-патріотичні пісні, календарно-обрядові, соціально-побутові тощо), пов’язаний з образом матері, батька, батьківської хати.

Оцінювали виступи за такими критеріями:

  • рівень виконавської майстерності та художня виразність;
  • відповідність виступу тематиці, використання елементів народної творчості;
  • наближених до українських традиції, оригінальність репертуару;
  • глибина розкриття змісту творів і виконавський артистизм;
  • творчий підхід, індивідуальність виконавців, сценічна культура.

У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» учасники презентували від двох до трьох світлин із зображенням конкурсних робіт (одна світлина — одна робота) творчого виробу відповідної тематики із традиційного або сучасного видів мистецтва (декоративний розпис, валяння, паперова лоза, вишивка, різьблення, квілінг, ткацтво, лялька, кераміка, соломоплетіння, батик, живопис або графіка тощо).

У цій номінації  керівник гуртка  міського КЗ «Центр культури та дозвілля» Людмила Гострик зайняла ІІ місце.