26 квітня заступник міського голови Людмила Сотник провела засідання організаційного комітету щодо відзначення в  Новобузькій територіальній громаді 8 травня – Дня пам’яті  та примирення і 9 травня – Дня Перемоги над нацизмом у Другій  світовій війні. У ньому взяли участь керівники структурних підрозділів  міської ради та  ветеранської організації.

Керівники  підрозділів доповіли про заплановані заходи до відповідних пам’ятних дат з урахуванням карантинних обмежень  через пандемію COVID -19.

Начальник  відділу соціального захисту населення  Ірина Сябренко доповіла, що відповідно до законодавства, до 5 травня буде виплачена щорічна  одноразова грошова допомога учасникам війни та ветеранам за рахунок державного бюджету. Також до Дня Перемоги усіх ветеранів відвідають вдома, привітають зі святом та передадуть продуктові набори.

Фото без опису

Окремо присутні обговорили   питання упорядкування братських могил, обелісків воїнів Другої світової війни. За кожним закладом освіти  закріплено пам’ятники та  обеліски для проведення благоустрою та  покладання квітів.

В ході обговорення ,члени оргкомітету  вирішили : 8 травня  о 9.00.год біля Братського кладовища  провести мітинг за участі  керівництва міської ради, ветеранів та  проведення   панахиди по загиблим  воїнам.  Також о 9.40.год.  біля Меморіального комплексу «Вірчина балка» провести урочисту церемонію покладання квітів.

9 травня  о 9.30.год. провести  мітинг та покладання квітів до Меморіального комплексу «Обеліск Слави».

Силові структури готуються працювати у святкові дні у посиленому режимі для збереження публічного порядку та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.