Сьогодні, міський голова Максим Лагодієнко, перший заступник міського голови Сергій Довженко , начальник відділу освіти,молоді і спорту міської ради Сергій Сотсков, депутати міської ради відвідали  міську   загальноосвітню школу № 9 І –ІІ ступенів.

Очільник громади разом з депутатами  обстежили приміщення школи та звернули увагу на аварійний стан  спортивного залу ( всередині та ззовні), бібліотеки, предметних кабінетів та  їдальні. Щоб привести  приміщення школи до Державних стандартів ( провести  реконструкцію, капітальний ремонт тощо) потрібні мільйони гривень.Але,ж , крім   ремонту приміщення, у школі ще і мала наповнюваність учнів у класах. Звичайно,рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

  У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти. А на території громади є достатньо закладів освіти для продовження здобуття  загальної середньої освіти.

  На сьогодні чимало  жителів міста вбачає  проблему діяльності цього навчального закладу  тільки в умисних намірах влади закрити школу через   відсутність належної кількості учнів, тобто, наповнюваності, а також через  великі витрати на його утримання. А тому  і вирішення проблеми вбачають тільки в тому, щоб «відстояти» школу, лише б  школа працювала.

  Та давайте будемо відвертими,  основна проблема не в тому, що на сьогодні ЗОШ  № 9 І-ІІ ступенів (далі – школа) не відповідає вимогам щодо наповнюваності класів,хоча  і цей момент потребує роз’яснення. Основна проблема -   аварійний  стан  приміщення та судовий припис про закриття школи. Адже жодна  із структур (  МЧС, Держпродспоживслужба) не надали дозвіл на подальшу експлуатацію школи у зв’язку з її аварійністю.Тому ми повинні подбати про головне –   безпеку дітей.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

  Тож, ті батьки, які турбуються  за майбутнє своїх дітей та прагнуть забезпечити їх успішне майбутнє, надають можливість навчатися в навчальних закладах, де впевнені, що їх діти зможуть здобути якісні знання.

Фото без опису