У рамках спільного проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства у справах ветеранів України 3 та 4 червня поточного року проходить засідання регіонального круглого столу "Організація у громадах соціальної і психологічної допомоги ветеранам війни", в якому взяла участь керівник відділу соціального захисту населення Ірина Сябренко.

Метою круглого столу є сприяння організації на місцевому рівні (на основі концепції міждисциплінарної взаємодії) психологічної та соціальної допомоги ветеранам війни, членам їхніх сімей та особам, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі – Закон); заохочення передачі досвіду місцевих громад на державний рівень.

Даний проект має завдання обговорити організаційні та нормативно-правові питання стосовно надання психологічної і соціальної допомоги ветеранам війни, членам їхніх сімей та особам, на яких поширюється чинність Закону; виявити основні виклики на локальному, регіональному та національному рівнях та шляхи їх вирішення, актуальні для сфери психологічної і соціальної допомоги ветеранам війни, членам їхніх сімей та особам, на яких поширюється чинність Закону; напрацювати конкретні рекомендації щодо способів розв'язання складних питань надання психологічної і соціальної допомоги ветеранам війни, членам їхніх сімей та особам, на яких поширюється чинність Закону на місцевому рівні; розробити дорожню карту.

Представницею Міністерства у справах ветеранів України виступила Юлія МАЗУР – державний експерт експертної групи психосоціальної реабілітації Директорату реабілітації, медичного забезпечення та соціальної реадаптації ветеранів.

Присутні експерти ОБСЄ:Віталій КЛИМЧУК – доктор психологічних наук, віце-президент Національної психологічної асоціації. Людмила ЦАРЕНКО – старший науковий співробітник Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України, психолог, учасник бойових дій.

Фото без опису

Фото без опису