Відповідно до виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 471, зокрема, цілі : «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням : https://osvita.diia.gov.ua/

Наразі на онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навики з новим сучасним форматом – освітні серіали. На платформі доступний онлайн-курс «Цифрова грамотність для державних службовців» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/civil-servants ), який охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті.

В кінці року Міністерство цифрової трансформації України оприлюднить інформацію, скільки людей з кожної області, територіальної громади та міста підтримали національне тестування Цифрограм. Статистика буде відкрита та буде сформований рейтинг найбільш цифрової грамотної громади та області.

 

Заступник голови

облдержадміністрації з питань

цифрового розвитку, цифрових  

трансформацій і цифровізації (CDTO)                                Роман ПАШНЄВ

Фото без опису