Сьогодні, 07 липня, в м. Києві проходить Національний З’їзд територіальних громад України, який зібрав близько 700 учасників. Проводить З’їзд заступник виконавчого директора Всеукраїнської Асоціації ОТГ Тарас Добрівський. Новобузька територіальна громада представлена на даному масштабному заході в особі міського голови Максима Лагодієнка та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Людмили Сотник.

Сьогодні йде мова про наступні важливі питання:

  1. Конституційне закріплення результатів реформи місцевого самоврядування, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, нову редакція Закону про службу в органах місцевого самоврядування.
  2. Підходи до розмежування повноважень між рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, ресурсне забезпечення повноважень (освіта, медицина, соціальний захист, цивільний захист та інше).
  3. Асоціації місцевого самоврядування як інструмент захисту інтересів місцевого самоврядування та представництва інтересів місцевого самоврядування в центральних органах влади (лобіювання). Формування єдиного голосу місцевого самоврядування.
    Фото без описуФото без описуФото без опису